Wie zijn wij

Gediplomeerde landschapsarchitecten, Christian en Régis Devallée brengen de artistieke en technische vaardigheden van twee generaties.

Al meer dan 45 jaar staat het bedrijf Christian Devallée bekend voor het ontwerpen en verwezenlijken van groene ruimten in binnen- en buitenland. Het bedrijf is gevestigd in de omgeving van Brussel (aan de grens met het pittoreske Pajottenland).

De gekwalificeerde teams worden geleid door:

  • Christian Devallée, geboren in 1944 in Brussel. Christian Devallée studeerde af aan de hogeschool voor Tuin- en Landschapsarchitectuur in Vilvoorde. Samen met zijn vrouw Marie-Louise Beerens richtte hij in 1969 zijn bedrijf op in Itterbeek, Vlaams-Brabant.
  • Régis Devallée, geboren in 1975 in Ukkel, afgestudeerd aan de hogeschool voor Architectuur, Landschap en Tuin in Anderlecht, startte in het bedrijf van zijn vader in 1997 na een stage in het internationale adviesbureau "Hollandschap". Hij werkte eerst mee aan het effectief realiseren van tuinen om de praktische vaardigheden en technieken van het vak te kunnen verwerven. Later focuste hij zich meer op het gehele proces van ontwerp tot voltooiing.

Régis heeft veel bewondering voor het werk van Roberto Burle Marx (1909-1994), de Braziliaanse landschapsarchitect en oprichter van het "Sitio" conservatorium met zo’n 3.500 plantensoorten.

Régis laat zich inspireren door de filosofie van Roberto Burle Marx en voegt steeds een unieke visuele dimensie toe aan zijn landschapsontwerpen. Zo ontwierp en verwezenlijkte hij het project op de binnenplaats van de nieuwe kliniek Sint-Jan in Brussel, waarvoor hij werd bekroond met de prijs Jules-Janlet.

 

Ze vertrouwden ons